The Sounds of Music


Betekent het teelballen of walsers? ....Dat laten we in het midden! De muziek die deze vijf ervaren protagonisten uit het Antwerpse maken is een allegaartje van verschillende genres en dat zorgt voor een bizar en zinderend sfeertje.

Zeg café chantant en denk aan een sixties crooner met een overdosis tristesse in een kluwen van subtiel gespeelde rockabilly rifjes...Zeg cabaret en laat je omarmen door warme orgelklanken en een bas tuba met 'Breleriaanse' joie de vivre...overgiet het hier en daar met aan country en rock verwante rusteloosheid en laat de drums fenomenaal zwellen tot een epiloog van ontaarde oerklanken...

Het is onbegonnen werk om alle invloeden op te noemen die mettertijd zijn binnengeslopen in het eigenzinnige universum van ' The Sounds of Music ', maar het variable aanbod covers van enkele van hun grote voorlopers spreekt boekdelen: Françoise Hardy, Lee Hazlewood, The Gun Club, ZZ& De Maskers...etc.

Wat ' The Sounds of Music ' zo uniek maakt is dat ze - zonder een clap your hands and stamp your feet sfeertje - hun melancholie en levenslust op een beklijvende manier injecteren in de harten van hun publiek en dat veelal doen met intieme 'zachte' liedjes, helse tango en bloedhete beat. Olé!

​De groep bestaat uit :
Jan Blieck ( Soulsucker, Moonlovers ) - guitars
Gino Campenaerts ( Soulsucker, Moonlovers ) - drums
Werner Huysmans ( Soul Messiahs ) - piano, organ, keyboards
Paul De Borger ( Kitchen of Insanity ) - vocals
Didier Heggerick ( Soulsucker ) -bas tuba