ROGER & MARCEL

Als volleerde wielerterroristen scheren deze heren - Roger en Marcel, dus - gekscherend, met gladgeschoren benen en zonder okselperen hoge toppen van Vlaamse en andere Ardennen.

En als de zon achter de verre einder zinkt, zingt - en speelt - het vrolijke duo even vrolijk nóg verder.

Fietsbellen? Neen! Decibellen? Ja, maar dan in de vorm van vakkundig tot maten, melodietjes en liedjes gesmede muzieknoten.

Verwacht je aan een gevarieerd parcours vol pop, rock, disco, funk, meezingers ... - al dan niet van eigen bodem en/of in de eigen taal.

Niets gaat immers het wielerpetje van deze geoliede tandemact te boven en er wordt ook al eens een versnelling hoger geschakeld.

Roger en Marcel serveren je dit alles met aanstekelijk enthousiasme, maar vooral met behulp van afwisselend trombone, melodica, sopraansax en uiteraard zang - al dan niet via, jawel, een rasechte megafoon.

En zonodig aangevuld met wat extra mobiele muziek-uit-een-doosje.

Je zal het met me eens zijn: alleen maar binnen optreden in (sport)paleizen en andere cultuurtempels of ontspanningslokalen, het gaat na een tijdje toch wat vervelen.

Roger en Marcel trekken dan ook net zo graag naar buiten en voelen zich - de aard van het beestje - zowel thuis op beton, asfalt, kasseien als op klinkers, maar ook voor een mooi gemaaid grasveld of een tijdelijke plankenvloer zijn ze best te vinden.

Krijg je na dit alles zelf zin om eens mee uit de band te springen, om weer eens ongeremd uit de bocht te gaan?

Hou je vooral niet in en, oh ja, nog één ding: breng gerust zelf een fietsbel mee!