Amarant+

“Soirée à l’opera”

Amarant+ brengt u in een unieke bezetting van houtblaaskwintet en sopraan een wervelend programma vanuit de intense dramatiek van de opera tot de frivole elegantie van de Weense wals.

Componist Bart Watté zorgt voor de bewerking van vijf bekende opera- en operettearia’s, in functie van deze frisse nieuwe groep bestaande uit zes jonge vrouwen die professioneel actief zijn in binnen- en buitenland.

Hun doelstelling is om de stem- en houtblaaskwintet te combineren.

Deze ongewone bezetting maakt een nieuwe klankkleur mogelijk die nooit eerder op een podium gebracht werd. Het aanpassen van de partituren om een samengaan van blazers en stem mogelijk te maken, was de grote uitdaging van dit project.

Bart Watté (met zijn achtergrond als klarinettist en dirigent), zorgt voor een verfijnde balans van deze nieuwe klankkleur met respect voor de originele partituur en de dramatische intenties van de originele componisten.

In een programma, waar telkens een instrumentale ouverture aan de aria’s voorafgaat, wordt het publiek meegenomen doorheen mijlpalen uit de opera en operette.

De kleine bezetting, de vlotte afwisseling van stijlen en thematieken in directe communicatie met het publiek, breken de drempel af en zorgen voor een rechtstreekse ervaring met dit groots repertoire.

Vanuit de missie om het publiek met parels uit de klassieke muziekgeschiedenis op een toegankelijke, smaakvolle en verfrissende manier te confronteren, zorgen zij voor een voorstelling die blijft nazinderen.


Concertprogramma

“Soirée à l’opéra”

 

Carmen suite - G. Bizet

Ouverture “Die Zauberflöte” - W. A. Mozart

Aria “O zittre nicht, mein lieber Sohn”

Marsch der Priester

Aria “der Hölle Rache”

 

--------Pauze--------

 

Una Fortiva Lagrima - G. Donizetti

Aria “So anch’io la virtu magica” uit Don

Pasquale - G. Donizetti

 

Allegretto uit Petite Symphonie - Ch. Gounod

“Air des bijoux” uit Faust - Ch. Gounod

“Frühlingsstimmen” - J. Strauss

Aria“Mein herr Marquis” uit

Der Fledermaus - J . Strauss


Amarant +

Fluit: Inge Smedts

Hobo: Dymphna Vandenabeele

Klarinet: Eva Saliën

Hoorn: Emma Van den Ecker

Fagot: Marjolein Gerets

Sopraan: Sarah Peire

Huiscomponist: Bart Watté