Revival Bigband

Na een jaar van inactiviteit hadden tal van muzikanten, van de teloorgegane VK-bigband, heimwee naar het verleden en wensten terug de swingende muziek, waarvoor een bigband- formatie uitermate geschikt is, ten gehore te brengen.
Ides Dieraert en Robert Vandersypt slaagden er in de zomer van 1993 in om een basisbezetting bij elkaar te brengen en Filip Morre stond in voor gratis huisvesting in zijn Blauwe Wolk.
In de persoon van Laurent De Maertelaere werd een zeer bekwaam dirigent gevonden en de voorbereiding tot het eerste optreden kon beginnen.
Op 22/01/1994 speelde de REVIVAL BIGBAND zijn eerste concert in de zaal van de Blauwe Wolk. De naam "Revival" verwijst naar het verleden want de kern van de nieuwe formatie kwam uit de eerder vernoemde, opgedoekte, bigband.
Het openingsconcert kende veel belangstelling en enkele aanwezige muzikanten uit het omliggende zoals Herzele en Sint-Lievens- Houtem, gaven te kennen dat zij ook wensten toe te treden tot de nieuwe bigband.
Zo kwam het dat in de kortste keren alle pupiters een vaste bezetting kregen.
Nu 20 jaar later zit het orkest vol met muzikanten van hoog niveau, zelfs professionele, en ze komen uit alle windstreken van onze provincie en ook daarbuiten.

Ook een paar zeer getalenteerde vocalisten maken deel uit van de vaste ploeg zoals zangers Cassandra.
Dirigent, Leo De Smet, nam in 2000 het roer over van Laurent.

En vanaf 2017 is Didier Heggerick de huidige dirigent die de Revival Bigband tot op hun  top zal dirigeren.
De band trad in zijn 20-jarig bestaan ook meerdere keren op in het buitenland. Zo was er een driedaags verblijf in Swalmstad (Duitsland) en in Egmond a/d Hoef (Nederland) was de Revival reeds meerdere keren te gast. Ook vedetten als Gary Hagger, Sofie en Sabien Tiels ,waren zeer tevreden over de wijze waarop zij door onze bigband begeleid werden.

Op 29 oktober 2017 zal de band optreden in De Foyer met zangeres "Cassandra" in De Foyer Hospitaalstraat 19 te 9620 Zottegem.

In 2018 zal de band onder andere ook optreden op de Gentse feesten en deelnemen aan Bigbandfestivals te Nederland.